בגדתי בבעלי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/01/15 21:12 ו בשבט התשעה

שאלה

שלום

ישנו דבר שמאוד מטריד אותי ואני ממש לא יודעת מה לעשות.

בגדתי בבעלי ואני ממש לא יודעת מה אני עושה.

אני ממש במשבר מהנושא הזה.

רציתי לשאול איך אני מכפרת על זה

ואיך אני נוהגת מבחינת ההלכה לגביי העניין של אישות.

תודה

תשובה

שלום

ישר כחך שהפסקת עם הטומאה הנוראה הזו, ואת מבקשת לשוב אל ד´. עשית מעשה שהוא מהחמורים בתורת ישראל, וכל ימיך הוא יהיה תלוי ועומד לתשובה עמוקה ותמידית, בבחינת ´חטאתי נגדי תמיד´.

יש דיון ארוך בראשונים ובאחרונים לגבי החיוב שלך לומר לו, ודעת הרוב שעלייך לומר לו, מעיקר הדין.
אולם הדבר תלוי גם בשאלה האם את בכלל נאמנת ללא עדים, והאם הוא יאמין לך, ואם רשאי בכלל להאמין לך או שעליו לחשוש שנתת עינייך באחר. כמו כן יש דיון האם הוא רשאי להאמין לך מצד עצמו, שמא הוא מאמין כדי לכפות גט שלולי כן לא יכל לתת.
לכן עלייך לפנות לבי"ד שיכריע לאור הנסיבות. אם אינך יכולה נפשית, תתקשרי עמי ונפסוק על פי הדין ופרטי המקרה.

החזרה בתשובה לאחר תהליך זה, כוללת הבנה שכלית בהירה מדוע הדבר אסור, שיש בזה עבירה על מצוות ד´. ובנוסף פגימה ביסוד התורה- והייתם קדושים, להקים משפחה על טהרת הקודש שבה האשה נאמנת לבעלה, ורק כך השכינה שורה.
עלייך למצוא את המניעים לחטא, את התרבות שאת קשורה בה, ואת הקרבה לצדדים הללו במדיה ובמקום העבודה וכו´, ולעבור נפשית ותרבותית למקום אחר כך שלא תחטאי שוב.
עלייך לקבוע עיתים לתורה המתאימה ללימוד הנשי- מוסר, הלכות נשים, אמונה.

בהצלחה בטהרתך