דיני אבלות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/01/15 09:30 ה בשבט התשעה

שאלה

שלום וברכה,

סבתי נפטרה ביום חמישי ואבי יושב עליה שבעה בבית שלנו בבת-ים. אבי אמור לקום בשבעה ביום חמישי. האם מותר לי להקים אותו מהשבעה? אם כן מה ההלכה אומרת ומה חוקי התורה פוסקים בנוגע להלכות אבלות?

האם אבי צריך ביום חמישי בעת גילוי המצבה לנסוע לבית העלמין עם בגדי האבלות ועם הקריעה?

בתודה מראש ושבוע טוב.

איתי בראונשטיין

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ירפא הקב"ה את שבר המשפחה

אדם קם מהשבעה בבוקר של היום השביעי לאחר התפילה. באופן עקרוני לא משנה האם יש מי שמקים או לא, בכל מקרה לאחר שנהג מעט מנהגי אבלות בבוקר של היום השביעי הוא קם. לאחר שאדם קם מאבלותו מחליף בגדיו, ויש שנוסעים לבית העלמין ויש שלא, כל עדה ומנהגיה.

המקום ינחם את האבלים

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ