שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/01/15 10:04 ג בשבט התשעה

שאלה

שלום וברכה,

אורח שבא להתארח בשבת אצל בעל הבית או שתי משפחות שבאות להתארח עם משפחה אחרת בשבת ונמצאות סביב שולחן אחד האם הם יוצאים ידי הדלקת נרות שבת של בעלת הבית?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כאשר משפחה מתארחת אצל חברתה, יש אומרים שרק בעלת הבית תדליק נרות בברכה, והאורחת תדליק נרות בלא ברכה, משום שיש ספק אם יש בהם צורך. וכך דעת בעל ה'שולחן-ערוך', וכך נוהגים בחלק מקהילות הספרדים. ולדעת רוב הפוסקים והרמ"א, גם האורחת יכולה לברך על הדלקת נרותיה, משום שכל נר נוסף מרבה את האורה. וכך המנהג אצל כל האשכנזים וחלק מקהילות הספרדים, כדוגמת עולי מרוקו.

עיין פרק ו בקישור

http://www.yeshiva.org.il/midrash/581