נדרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/01/15 19:34 כט בטבת התשעה

שאלה

שלום הרב.

הייתי עושה זרע לבטלה לתקופות(4-5שבועות)

ונמאס לי לעשות את זה ונדרתי נדר שאני לא יעשה את זה למשך זמן מסוים,ולאחר כמה ימים הבנתי שלא אוכל לעמוד בזה.

האם זה נחשב נדר?

אם כן מה צריך לעשות כדי לכפר על הנדר שהופר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש ללמוד היטב את יסודי איסור הוצאת זרע לבטלה. יש היום ספרים המיועדים לכך (כי תצא למלחמה - הרב ארוש, הרב יהושע שפירא) אלו ספרי יסוד אין כל טעם להאבק בנטייה על ידי נדרים, צריך לעשות זאת מתוך הכרה והבנה, ויש ללמוד היטב את הנושא, אפשר ללמוד אם אדם מבוגר אחראי שיודע בתורה ומצוות.

לגבי כפרה על נדר שעברת אינני יכול לרשום מכיוון שכדי לתת דרך תשובה יש להכיר את השואל, האם יכול לעמוד בדרך תשובה, ועל כן פנה לרב שמכיר אותך שידריך אותך בדרך הישר.

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום