קשר עם השקפות עולם שונות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/01/15 14:38 כט בטבת התשעה

שאלה

שלום הרב.

אני היום בקשר טוב מאוד של שנה.

שנינו מרגישים שזה "זה" יש לנו חיבור טוב אהבה וכבוד אחד כלפי השני.

הבעיה שלנו מגיעה שאנחנו מדברים על חינוך הילדים.

אני מגיעה מבית ומחינוך דתי לאומי. הוא בעל תשובה שמחובר מאוד לחסידות חבד. אנחנו אוהבים כל אחד את השני ואת דרכו הסתכלות שלו והאמונה שלו.

אני בעקבותיו התחלתי ללמוד חסידות גם ואני מאוד מתחברת ומרכישה שזה עוזר לעבודת הקב"ה.

אנחנו מנסים להצליח ללבנות גשר בין "שתי העולמות" וקצת מצקשים.

הוא מקבל ורוצה כבר שהילד יהיה גם בחינוך ציוני אבל בו בזמן שמלמד חסידות ברצינות לא פחות.

יש לי שתי שאלות-

1. הבנתי שקיימים בתי ספר כאלו.. אם אתה יכול אולי לעזור לי בנושא. ו

2. הבעיה השניה שלנו היא שאני חושבת שהילד כן צריך לעשות תעודת בגרות . והוט לא מאמין בזה. הוא רוצה שבשנים האלה הילד יבנה לעצמו בסיס צורני גדול ותחזק כדי שהוא יצא לעולם ואחרי הצבא ילך וילמג מה שהוא אוצה ואפילו תואר. ושהוא אינו צריל באמת את התעוד בגרות. וחבל לו על השנים ועל המאמץ לדבר הזה. שהוא אינו קודש. אני לעומת שאת פחות חושבצ שזה לט קודש. נכון זה חול.. אבל יש צורך וזה טוב.

האם זה באמת ככה? האם יש עניין גם מעבר ל"השתלב בחברה " ) שאנחנו עושים בגרות ולומדים

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם מתאים לכם לבנות בית בישראל, שיש בו אהבת תורה ויראת שמים - עשו זאת ותבורכו.

מתוך הקשר הטוב וההתחשבות ההדדית, הגעתם כבר להבנה והסכמה בשאלות חינוכיות של הגיל הצעיר: הילד יתחנך במסגרת דתית ציונית ויזכה עם זאת ללמידה עמוקה של חסידות.

אני בטוח שבהמשך הדרך המשותפת תגיעו להבנות נוספות.
אין כל טעם ואין צורך להסכים עכשיו על חינוך הילדים בגיל תיכון מפני שבעוד חמש עשר שנים גם העולם יהיה שונה וגם אתם תהיו שונים ממה שאתם היום...

מברך אתכם שתזכו להקים בית כשר וטהור בישראל