בשר וחלב וטהרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/01/15 12:42 כט בטבת התשעה

שאלה

שלום .

מספר שאלות

1. אם נגעתי בדף שהוכתם ע"י מאכל בשרי מצריך שטיפת ידיים לפני שאני אוכלת חלב. והאם ישנה חשיבות בזמן שעבר מאז שהוכתם.?

2. אם בישלו במטבח לא כשר עם ספרי בישול האם יש לחשוש לבשל בעזרתם במטבח כשר משום ערבוב של שאריות מאכלים טרפים.? האם גם כאן יש חשיבות לזמן שעבר מאז השימוש בהם?

3. נגיעה בבגדים בזמן שאוכלים בשרי האם צריך לשטוף ידיים לפני מאכל חלב?

4. בעניין טהרה- שמעתי שיש סוברים שבד בצבע שמנת/ אופוויט גם מקבלים טומאה כמו בד לבן. האם דבר זה נכון? (דבר שגורם לי לבלבול וחששות לגבי בדים בגוונים אלו .)

האם יש לסמוך שטומאה היא רק אם הבד לבן

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. אם נשאר שומן על הנייר שהוא עבר ליד, דהיינו היד שומנית כעת יש לשטוף לפני שמוש בחלב, אם אין שומן אין צורך.
2. צריך לראות על הספר אם יש שאריות, ואם יש שאריות - אין להניח, אם אין שאריות אפשר להניח במטבח.
3. לא.
4. זה לא שייך לטומאה, אלא לבגד צבעוני. כל בגד שאיננו לבן לגמרי הוא צבעוני ואין להשתמש בו לבדיקות.

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום