התלבטות לפני גיור של ידידה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/01/15 10:18 כט בטבת התשעה

שאלה

שלום,

יש לי ידידה ששוקלת לעשות גיור במידה ובן זוגה יהיה יהודי.

ששוחחנו על כך- היא אמרה לי שהסיבה היחידה שממש מונעת ממנה לעשות גיור שהיא יודעת שהאמונה הישנה עדין תישאר בה והיא איננה מוכנה לשקר בתהליך הגיור.

אינני דתי, אבל הסברתי לה שזאת הסיבה שתהליך גיור נמשך הרבה שנים ובנוסף לא ניתן לשנות אמונה של עשרות שנים ככ מהר. (היא נוצריה דתיה).

האם באמת טבעי שלאחר הגיור נשארות עוד מחשבות מהדת הקודמת?

אשמח לשמוע את דעתכם

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הגיור איננו רק החלטה להתגייר, אלא מצריך לימוד וברור העניין, במהלך השנה שהמתגייר לומד לפני הגיור הוא מברר לעצמו את ענייני הדת היהודית והנצרות, ועל כן לדעתי אם היא תלך לקורס טוב ויסודי, וכן תפגש עם אנשים המתמחים בהסברת היהדות, א"כ בכך היא יכולה להתנתק מהדת הנוצרית. ברור שכעת כשהיא לא למדה יהדות ויסודי אמונת היהדות בצורה בסיסית היא תמיד תהיה קשורה לנצרות, אבל אם יבוא מהפך שכלי עמוק ומלווה ברגש חם, יש אפשרות לשנות דעה ודת. ברור שאם היא רק תגייר בשביל בחור יהודי זה לא יהיה שינוי אמתי והיא בעצם תישאר גויה בכסות יהודית.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום