לשון הרע בפניו

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/01/15 04:46 כט בטבת התשעה

שאלה

שלום רב לרבנים, שמשיבים על השאלה.

רציתי לשאול מה הכוונה המדויקת והמפורטת של "לשון הרע בפניו".

כעסתי על אדם מסוים ואמרתי לו בשעת כעס (לא ליד עוד אנשים) "בשביל לעשות רע אתה טוב" (כלומר הכוונה היתה שהוא יודע לעשות רע) משהו כזה.

האם עברתי על איסור לשון הרע או רכילות בפניו או שמא זה מותר משום תוכחה והוצאה מהלב לתועלת.

אנא השיבו לי - זה מטריד אותי מאוד.

ושאלה נוספת בנושא אחר אני מעוניין לשלוח הודעה אישית לאחד הרבנים של אתר זה כיצד אני עושה את זה?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם אדם אומר לחברו את שהוא חושב עליו אין בזה לשון הרע (בלי שידעו אחרים), אדרבא התורה מצווה "לא תשנא את אחיך בלבבך", אסור לשנוא את החבר בלב ולא להגיד לו, אבל אם אומרים לו אין בכך איסור. אמנם לפעמים יש אנשים רגישים ואז צריך לעשות זאת בשיקול דעת מיוחד, אבל העיקרון הוא נכון שיש לומר לחבר את שבלבבך.

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום