האם הסמאטרפון באמת כזה רע?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 19/01/15 20:05 כח בטבת התשעה

שאלה

שלום

אני חושבת שיש בעיה בארץ שלנו בלי להעליב אבל הסמרטפון השתלט על החיים כולם חושבים שהוא האלוקים מה אתה חושב על כך

אנא החזר לי תשובה תודה

תשובה

לק"י

שלום לשואלת היקרה!
אני חושב שמה שכתבת זה דבר שהוא מאוד נכון - יש אנשים שהסמארטפון משתלט להם על החיים ובמקום לחיות בעולם של אמת, חיים בתוך עולם וירטאולי.
החברים שהם מבחינתם זה מי ששלח להם בקשת חברות בפייסבוק או מי שעשה להם לייק.
הם מדברים עם מי שמסביבם רק בוואטסאפ או בשיחה בפלאפון ועוד.
ההשלכות שיש לזה על החיים שלנו הן עצומות!
מצד שני, זה מקשר בין כל כך הרבה אנשים ואולי בגלל זה הסמארטפון השתלט לנו על החיים?
זה נותן לנו כל הזמן להיות מעודכנים ולראות מה חברים צריכים, לוודא שהם בסדר - וסתם לשתף אותם בשאלה שניתקלנו בה שהם יכולים לעזור.
בכלל, בפייסבוק, יש הרבה מיזמים שעלו וצברו תאוצה ויצרו שינוי בגלל כמות הלייקים האדירה שקיבלו.
ההשלכות שיש לזה על החיים שלנו הן עצומות!
יש בדברים האלה דברים אמיתיים והבנה גדולה.
איך זה עונה על השאלה?
הרבה פעמים אנחנו נוטים להסתכל על סוגיות מסוימות בשחור לבן, כשבאמת יש הרבה אפור.
לסמארטפון יש הרבה אפשרויות להוספת אור והרבה אפשרויות לחושך.
כשמישהו מגיע למצב שהוא ממוכר למכשיר ולא יכול בלעדיו (ולא בגלל התוכן, אלא כי הוא מכור למכשיר עצמו) בוודאי שזה לא סימן טוב.
אך לא בגלל זה צריך לפסול את המכשיר אלא צריך לחשוב איך משתמשים במכשיר, בכלי האדיר הזה, להוספת אור ומתוך מקום בריא.
לכן, מה שהצגנו בהתחלה הוא נכון וזה בידי המשתמש.
על פי מה שתיארת, כמו שהבנת, זה מצב מאוד לא טוב.
האם זה אומר שצריך להתנגד לחלוטין למכשיר? לא.
צריך להתנגד ולצאת נגד השימושים הלא בריאים והלא טובים שיש בה (שכן היא פתח ללשון הרע ורכילות כי הדיבור עם הסביבה הרבה יותר זמין, גם בהתכתבות וגם באתרים שנמצאים ממש בכף היד).
עם זאת, צריך לחשוב איך מוסיפים אור ואיך מביאים את השימוש בהם למקום חיובי מתוך בריאות נפשית.
מקווה שהדברים קצת נתנו חומר למחשבה וענו על השאלה.
ישר כח גדול על השאלה.
אם יש לך עצות איך להגיע למקום החיובי והבריא הזה נשמח שתשתפי את כולנו,
ואם יש שאלות נוספות בנושא זה או בנושאים אחרים את יותר ממזומנת לשאול אותנו.
הרבה בהצלחה,
נתנאל
netanelweil@gmail.com