השבת אבידה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/01/15 22:33 כו בטבת התשעה

שאלה

שלום, אני לומד באוניברסיטה, ומצאתי קלמר עם כלי כתיבה בתוכו, פרסמתי באינטרנט בקבוצות ששייכות לאוניברסיטה ועדיין לא פנו אליי.

רציתי לדעת כמה זמן (אם יש זמן) אני צריך לשמור על האבידה, והאם יש זמן מסויים שאפשר לסמוך על ייאוש בעלים וניתן לזכות ולהשתמש?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין זמן מוגדר, אבל צריך שיהיה מספיק זמן כדי שהמאבד ידע. גם לאחר שהמאבד ידע אין ייאוש מועיל מכיוון שהגיע לידך לפני ייאוש והייאוש כעת איננו מועיל להתיר לך לקחת. אמנם אם עבר זמן גדול משעת האבדה אתה יכול לעשות תחשיב כספי של שווי הקלמר, ולהניח בצד שווי כספי שאם יבוא המאבד יהיה בידך לתת לו את שווי הקלמר ובינתיים תוכל להשתמש, אבל כל זה אם אמנם הפרסום היה מספיק וכן המצאות הקלמר אצלך מפריעה לך.

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום