פדיחות... איך מתגברים עליהן

חדשות כיפה חברים מקשיבים 14/01/15 00:16 כג בטבת התשעה

שאלה

איך מתגברים על פדיחה גדולה שקוראת

הרגע הזה שככ מקטין אותך ופשוט לא באלך לצאת מהבית

קרה לי ופשוט רוצה למות!!!!!!

אתנו לי עצהה איך מתגברים וממשיכים הלאה

ואיך אפשר להחזיר את התדמית הקודמת שלי?

ועוד משו

אני בגיל ההתבגרות והבטחון עצמי שלי ברצפה

אני ככ רוצה לחשוב ולהביע בלי לדפוק חשבון למה חושבים עלי ומה יגידו

תעזרוווו לי בבקשההה

תשובה

אהלן!

אווואוווה, אני חייבת להגיד לך שנפלת על מלכת הפדיחות. אם היינו עושות תחרות הייתי מנצחת אותך בטוח! (אבל חלק מהפדיחות אני מתפדחת לספר)

תראי,דבר ראשון חשוב לי שתדעי שכולם עושים לפעמים פדיחות. ורוב האנשים השפויים רוצים, לכמה רגעים שפשוט האדמה תבלע אותם.
זה טבעי לעשות טעויות, להתפדח וכו, טבעי להסמיק מזה, טבעי להתבייש.
הבעיה מתחילה כשלא מצליחים להשתחרר מזה.

הלוואי שהיה לי פתרון קסם כזה, איך לצאת גדולה מהפדיחות, אבל אין לי פתרון כזה, ויעידו מלא פדיחות שעשיתי לפני שנים ואני עדיין זוכרת (למשל אני עוד מתפללת שהקלטת וידאו של המסיבת פורים ההיא, כשהייתי ביסודי, תלך לאיבוד, או שלפחות לא יחליטו להציג אותה לכל הסניף והבוגרים)

אבל את יודעת, נדמה לי שאת רוב הפדיחות הענקיות שעשיתי רק אני זוכרת. כן. אני חשובה, ומרכז העולם וזה... אבל אמממ... כולם מסביבי בטוחים שהם חשובים ומרכז העולם ו...
בקיצור, הכל בראש שלי. נדמה לי שכולם זוכרים, אבל למעשה כולם שכחו מזה די מהר. חוץ ממני.

אז מה עושים?
אין לי פתרון קסם אבל אני אשתף אותך עם כמה דברים שעוזרים לי לפעמים.

א. זה נשמע מטופש, אבל כשאני עושה פדיחות, אני אומרת בקול לכולם שעשיתי פדיחה, ככה אני בטוחה שהם לא חושבים שזה מה שאני חושבת שצריך לעשות.

ב. אחר כך אני מספרת לאמא, לחברה טובה, ועוד חברה טובה ועוד אחת שעשיתי כזאת פדיחה ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי... אני מספרת להן את הפדיחה ובדרך כלל הן מעודדות אותי שזה קורה לכולם ושזה אמנם פדיחות אבל לא מתים מזה. (אני בוחרת כאלה שאני יודעת שזה מה שהן יגידו)
ג. אני מנסה לדמיין מה הייתי אומרת לחברה טובה שלי אם היא היתה מספרת לי על הפדיחה הזו ואני מנסה להגיד לעצמי את אותו הדבר.
ד. לזכור שהפדיחה הזאת, זו לא אני. אם הייתי יודעת שככה זה יצא, ברור שלא הייתי עושה את זה. וכמובן, שכולנו בני אדם, וכולנו עושים טעויות ופדיחות לפעמים.

ובלי קשר דווקא לפדיחות:
כדאי לך לחפש משהו שאת טובה בו, ולעשות אותו. זה יכול להיות ציור, בישול, לעזור לחברה, לפתור משוואת טריגונומטריות, לכתוב שירים, לנגן... העיקר לעשות משהו שאת טובה בו. זה נותן הרגשה נהדרת!

זהו, הלוואי ועזרתי לך במשהו קטנטן אפילו...
את מוזמנת להבהיר לי יותר את השאלה, לספר פדיחות ולשמוע ממני... :-)
אני פה במייל, ומותר לנדנד לי אם צריך:
renanaro@gmail.com
הרבה אור וטוב!
רננה

נ.ב
הרגע גיליתי שעשיתי פדיחה בתשובה אחרת ששלחתי. זה קורה לכולנו. כל הזמן... :)