אורח חיים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/01/15 21:10 כ בטבת התשעה

שאלה

שלום,

רציתי לשאול שאלה לגבי אורח חיים שאנחנו אמורים לחיות בו.

לאדם הראשון הרי לא הייתה טכנולוגיה טלוויזיה וכו',לא הייתה לו עבודה כמו העבודות הממוצעות היום.

רציתי לשאול האם אנחנו לא צריכים לשאוף לחיות כמוהו?לעזוב את הטכנולוגיה,ופשוט לחיות את החיים כפשוטם?

להקים אוהל ופשוט לחיות פשוט?

אשמח לשמוע את דעתך

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה צודק רק בחצי מדבריך: מצד אחד, צריך לחיות פשוט, מצד שני צריך להתקדם ולקדם את העולם.

אדם הראשון נברא במציאות התחלתית, עליו לצאת לדרך ארוכה ולהתקדם בה, עליו להשתמש בכשרונו ולפתח את העולם לטובתו ולטובת העולם (בראשית א'):
כז ויברא א-להים את-האדם בצלמו, בצלם א-להים ברא אתו: זכר ונקבה, ברא אתם.
כח ויברך אתם, א-להים, ויאמר להם א-להים פרו ורבו ומלאו את-הארץ, וכבשה; ורדו בדגת הים, ובעוף השמים, ובכל-חיה, הרמשת על-הארץ.

הקב"ה העניק לאדם כלים כדי שיפתח את עצמו ואת סביבתו (תהילים ח')
ו ותחסרהו מעט, מאלהים; וכבוד והדר תעטרהו.
ז תמשילהו, במעשי ידיך; כל, שתה תחת-רגליו.

האדם חוטא לשליחותו כאשר הוא משתמש בכשרונו כדי לנצל את העולם. כמו שא-להים לא משתמש בעולם לטובת עצמו אלא דואג לטובת כל הברואים, כך האדם צריך לדאוג לטובת הבריאה כולה ולא רק לעצמו.
בכך אתה צודק בקריאה שלך לחיים פשוטים.
אדם צריך לצרוך את חלקו ולהתחשב באחרים.
זה היה החטא של בוני מגדל בבל - הם חשבו רק על עצמם ומרדו בא-להים.
זה חטא ההשתלטות של אחרים וניצולם, מאז האימפריות העתיקות ועד הקפיטליזם המוגזם בימינו.