תחושות רעות ומטרידות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/01/15 17:51 כ בטבת התשעה

שאלה

רב שלום. יש לי בעיה . יש לי מחשבות רעות על המוות ועל העתיד שלי על ההורים שלי . והמחשבות הטורדניות האלה מלחיצות אותי ואני לא רוצה שהמחשבות האלה יהיו בהווה ובעתיד מה אני עושה בשביל שזה לא יתגשם ? ואיך לשכוח מזה ? אני רוצה להמשיך בחיים שלי כי המחשבות האלה מתחילות לרדוף אותי ואני לא רוצה את זה . תודה נוי .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להרבה אנשים יש מחשבות רעות ומפחידות.
יש דרכים שונות להתמודד עם הקושי הזה.
כמובן, כמו בכל קושי, צריך להתפלל אל ד´.
אבל, כמו בכל קושי, אנחנו חייבים לעשות בכוחנו כל מאמץ לצאת מהקושי.

אציין תחילה גישה של התחמקות והסתלקות מהמחשבות הרעות. תנסי את הדברים הללו ואל תתרגשי אם הם לא יעזרו, הם לא תמיד עוזרים:

להרגיע - להגיד לעצמך שזה רק מחשבות ושום דבר רע לא קורה בגלל המחשבות הרעות.

להתעלם מהמחשבות - להגיד לעצמך שהמחשבות הללו רק מעצבנות ואת לא רוצה לחשוב אותם.

לחמוק מהמחשבות - לקחת את עצמך למחשבות אחרות: להשקיע את הראש בלימודים. לקרוא ספר - לראות סרט או לשחק במשהו משמח. לחשוב על דברים שמחים: אפשר לתכנן את היומולדת הבא שלך - או של חברה טובה שלך...

יש דרך התמודדות שונה. במקום לברוח מהמחשבה הרעה - ללכת אתה עד הסוף, עד שתתרגלי אליה ולא תיבהלי ממנה. אחרי שהמחשבה לא מצליחה יותר להבהיל - היא מסתלקת.

צריך לחשוב את המחשבה הרעה עד הסוף. לא לברוח ממנה. נניח שאת חושבת שיקרה משהו רע לך או למישהו מהאנשים הקרובים והיקרים לך.
במקום לברוח מהמחשבה הזאת. תחשבי אותה. תחשבי שיקרו הדברים הכי נוראיים. תחשבי ותרגישי את כל הקושי והכאב שהמציאות הרעה הזאת תיצור אצלך.
תחשבי את כל הפחד כולו עד הסוף.
בהרבה מקרים הדרך הזאת משחררת מהפחד.

אם הדרכים הללו לא עוזרות - חשוב לפנות לאנשים מבוגרים כדי שיעזרו לך.
לשוחח עם מבוגר מבין ורגיש. קרוב משפחה (אמא - אבא - אחות גדולה - דודה טובה...) או מישהו מקצועי (יועצת בבית ספר - עובדת סוציאלית).
אני מאחל לך שמחה ואושר