נדירת נדר הפוגעת בבריאות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/01/15 12:47 יט בטבת התשעה

שאלה

שלום רב, אני בת 15 וחצי נדרתי נדר בלי כוונה וכתוצאה מדיכאון על אכילת יתר שאני יאכל שבוע שלם רק עגבנייה מלפפון ותפוח , הבנתי כי זה אינו אפשרי שאוכל לאכול ככה וכי זה יפגע בבריאותי ויגרום לבעיות רבות , אין באפשרותי להתיר את הנדר מאחר והוריי יתעצבנו על מעשיי , מה לעשות? האם אני יכולה לאכול ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

זה נכלל בנדרי שגגות שאינם נדרים (סי' רלב), כיוון שידוע שאי אפשר לאכול רק מלפפון ועבניה ותפוח אחד ביום הדבר לא מציאותי.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ