נדר או לא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/01/15 15:16 יח בטבת התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב!

לפני כמה שנים לקחתי על עצמי לקרוא בכל יום מזמורים מסוימים וכן בסוף תפילת שחרית האם ניתן פשוט להפסיק לומר או שיש בזה מעין נדר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

השאלה איך התחלתה לומר אם קבלת עליך כמנהג טוב ועשית כן שלש פעמים בלי נדר, א"כ צריך לעשות התרה. אם מראש לא התכוונת אלא זמן מסוים או תקופה מסוימת אין צורך בהתרה.
יש אומרים שלעניין זה מספיקה תפילת כל נדרי, אבל כדאי לעשות התרה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ