אוכל כשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/01/15 11:52 יח בטבת התשעה

שאלה

שלום,

שאני הולכת לצפות בסרט בבית קולנוע תמיד אני מתלבטת האם מותר לי לאכול פוקפורן. בית הקולנוע פתוח בשבת, אך המוכר מציין בפניי שהפוקפורן כשר ואף מציג לי את הכשרות שלו.

א. האם יש בעיה הלכתית לאכול באמצע שבוע אוכל, במקום שפתוח גם בשבת, על אף שהאוכל כשר?

ב. האם אני לא אמורה לחשוש מהשאלה איך הם מנקים את המכונת פוקפורן?הרי מי מבטיח לי שהסקו'ץ איתו הם מנקים לא משתמשים בו גם לאוכל בשרי וגם חלבי?

אודה לכם על התשובה.

שבת שלום

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לדעות שכלי שבשלו בו בשבת נאסר, א"כ המכשיר אסור ואין לאכול מהמבושל בו. אמנם יש מקילים, אבל לכתחילה יש להחמיר ולא להשתמש בפופקורן שבושל בתנור שבשלו בו בשבת.
ב. במכשיר עצמו אין עושים בו בשר או חלב אלא פופקורן, ואין צריך לחוש לסקוצ', אבל כבר כתבתי שישי בעיה של אכילת דברים שבשלו בהם בשבת.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ