בריונות ברשת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 08/01/15 20:20 יז בטבת התשעה

שאלה

שלום,

לפני כמה זמן התרחש מקרה בבית הספר שלי ורציתי לדעת האם מה שקרה מותר לפי ההלכה היהודית.

המקרה הוא כזה:

תלמיד אחד שלח ל4 חברים שלו תמונה של מישהו אחר עם כיתוב רע על התמונה (לשון הרע).

אחד מהילדים שקיבל את התמונה שמר אותה במחשב שלו והראה למנהל, שהחליט להשעות את הילד ששלח את התמונה המקורית.

השאלה שלי היא האם מותר למנהל להשעות את התלמיד ששלח את התמונה לפי ההלכה היהודית?

המוני תודות,

תשובה

שלום לך

1. [חובתו] של המנהל להשעות את התלמיד.

2. לענ"ד עליו לאסור עליו שימוש במחשב לפחות עד סוף שנת הלימודים.

[הנימוקים]

1. המנהל - תפקידו לחנך והעונש הוא בהחלט חינוכי.
מי שפוגם בחברה ובחברים - יש להענישו במניעת החברים ולאלץ אותו ללמוד לבדו בבית זו בודאי דרך נכונה.

2. כל אדם הרואה ילד קטן שאינו יודע להשתמש בגפרורים ומשחק בהם - חובה להוציא אותם מידיו בכל מחיר ובכל צורה שהיא גם אם הוא אינו המחנך שלו.
הילד עלול לשרוף את עצמו ואת הסביבה.

הנער הזה השתמש במחשב כדי לשרוף את חבריו (ומעשה כזה דומה לשריפה ממש). לכן כל מי שביכולתו, אפילו איננו מחנך שלו, צריך למנוע ממנו שימוש וגישה למחשב, לפחות למספר חודשים עד שיגדל ויבין את משמעות מעשיו.

בברכה ובזהירות באש
דוד לוי