קבורת השליה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 08/01/15 14:12 יז בטבת התשעה

שאלה

הרב צהריים טובים...זה שאלה שלא כל כך קשורה אלי..יש לי עוד זמן אבל זה נושא שיצא לי להסתכל ולשאול את השאלה...האם יש הלכה לקבור את השליה אחרי היריון או שזה מנהג?

תשובה

שלום לך

אין שום חובה לקבור את השליה.

בימינו גם אין מנהג כזה.
הדרך הנכונה היא להשאיר אותה לבית החולים שם לפעמים משתמשים בה לניסויים רפואיים ולריפוי - וזו בודאי מצווה.

אין ראוי להשליך אותה בביזיון. בבתי החולים בישראל יש מי שממונה (בד"כ יהודי ירא שמים) לקבור את כל הרקמות ובכלל זה את השיליות שאין להם שימוש.

בברכה דוד לוי