דיני ייחוד

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 08/01/15 10:17 יז בטבת התשעה

שאלה

בס"ד

שלום רב כבוד הרב,

אני עו"ד במקצועי שמחפשת מקום עבודה.

התראיינתי למשרד עו"ד המורכב מעורך דין אחד גבר ("הבוס") ועורכת דין נוספת. ישנה גם מזכירה במקום.

במידה ואתקבל לשם, האם מותר מבחינת דיני הייחוד וכיו"ב לעבוד במקום כזה.

מדובר במשרד עו"ד בו מוקצה לי חדר נפרד בסמוך לחדר של הבוס וככל הידוע לי, דלת המשרד הראשית סגורה ומופעלת עם קודן.

בתודה מראש,

רונית

תשובה

לשואלת שלום רב וסליחה על העיכוב.
אינני יודע אם זה עדיין רלוונטי אבל אענה בכל זאת.
קודם כל נגדיר שייחוד הוא שגבר ואשה נמצאים במקום ובמצב שבו לא ניתן להפתיע אותם, למשל בחדר סגור. עצם השהיה במקום זה, גם אם לא היה משהו אחר, זה אסור. דין זה הוא גם לגבי גבר עם 2 נשים.
כניסה לעבודה במצב כזה היא מאד בעייתית. אמנם אם יש 3 נשים וגבר אחד יש מקום להקל, (וכך נוהגים האשכנזים), אבל מצוי מאד שעורכת דין אחת הולכת לדיון במקום אחר, ומתעכבת שם, וכן המזכירה, ואז נשארים באיסור ייחוד. ואז מה תעשי? תגידי אני צריכה ללכת?
אמנם אם כל אחד נמצא בחדר שלו, ואת יכולה לנעול את חדרך, זה יותר קל, אבל זה לא מציאותי במשרד, שהרי צריכים להפגש ולדבר ויש פינת קפה וכו'.
כל זה מתעצם כאשר לא מדובר על פגישה חד פעמית אלא על יחסי עבודה קבועים, שיוצרים ממילא קשר חברי.
הפתרון הוא אם הדלת לא תהיה נעולה מבפנים, כך שלקוח או שליח יכול להכנס ולהפתיע, זה בסדר.
כמו כן אם הבעל נמצא קרוב באופן קבוע, ויש לו את הקוד כך שהוא יכול תאורטית להפתיע, יש מקום להקל.
בברכה
אפי קיציס