נדרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/01/15 13:50 טו בטבת התשעה

שאלה

נדרתי נדר שאם אכנס להריון בטיפול הפוריות הראשון אני לא אשתמש בגלולות, ואכן ב"ה נכנסתי להריון וילדתי לפני חודשיים, לצערי מצבנו הכלכלי השתנה לרעה בחודש האחרון ואינו מאפשר כרגע כניסה להריון כמו כן אני מעוניינת לחכות לפחות שנה לפני ההריון הבא..

השאלה היא האם בנסיבות אלו מותר לבצע התרת נדרים? האם יש דרך להימנע מהתרת הנדר??

תשובה

שלום וברכה

זהו מצב שבהחלט יש אפשרות לעשות התרת נדרים, אולם צריך ללכת לרב מוסמך, הבקיא בנושא התרת נדרים, ולדבר איתו על הנושא הזה, ולראות אם יש פתח להתרה. חובה לעשות התרה כאן, כי זה נדר של ממש, לטובת הישג שמבקשים מריבונו של עולם.

כל טוב