שעות תפילה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 05/01/15 22:20 יד בטבת התשעה

שאלה

אני חושב לחזור בתשובה כי אני מאמין באלוקים באמונה שלמה אבל אני לא יודע מאיזה שעה עד איזה שעה אפשר להתפלל מנחה להתפלל ערבית ולהתפלל שחרית ואם חייב להתפלל בבית הכנסת אתה יכול בבקשה לעזור?

תשובה

לשואל שלום רב.
אקדים ואומר שזמני התפילה משתנים על פי לוח השנה, בהתאם לזמני הזריחה והשקיעה. את הזמנים שאזכיר ניתן למצוא בלוחות השנה, למשל http://www.yeshiva.org.il/calendar/

תפילת שחרית:
התחלה - הזמן הרצוי הוא מה שנקרא "הנץ החמה". אפשר להתחיל כרבע שעה קודם, כך שתפילת עמידה תהיה בהנץ החמה". אם אי אפשר אז אפשר להתחיל קודם לזה, מהזמן שנקרא "עלות השחר".

סיום. סוף זמן תפילה הוא בסוף 4 שעות זמניות. זמן זה מופיע בלוחות (ניתן לבחור בדעה המאוחרת יותר)
את קריאת שמע צריך לסיים קודם. זמן סוף קריאת שמע (סוף זמן ק"ש) מופיע גם הוא בלוח.

מנחה - ההתחלה היא מה שכתוב בלוח זמן מנחה גדולה. זה כחצי שעה אחרי חצות היום.סוף זמן מנחה הוא בשקיעה.

ערבית - זמן תפילת ערבית רצוי מזמן "צאת הכוכבים". אם אי אפשר, אפשר להקדים משקיעה. אם אין ברירה, אפשר להקדים אפילו מהזמן "פלג המנחה" (בתנאי שתפילת מנחה היה בצהרים). כשמקדימים, צריך לחזור ולומר קריאת שמע אחרי צאת הכוכבים.

בברכה
אפי קיציס