זוגיות ואמונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/01/15 01:11 יג בטבת התשעה

שאלה

אני בת 21, התחתנתי עם בעלי בן 27 לפני שלושה חודשים. הכרנו כשהייתי ברמה דתית גבוהה והוא ברמה דתית מאד נמוכה. הפער הדתי ביננו היה קשה לגישור ואחרי אינספור פרידות החלטנו לאחר שנתיים של יציאות להתחתן. בעלי תמיד הבטיח שהוא ברמה רוחנית נמוכה מעצם היותו רווק, ושלאחר הנישואין הוא "יחזור בתשובה". לצערי השפעתו עלי גברה במקום זה, ואני ירדתי רוחנית אך עודני מלאת כיסופים וגעגועים לחזור בתשובה, כמו פעם. לאחר שלשה חודשי נישואין אני מרגישה את פעם בחשיבה הרוחנית ביננו, כאשר אני מדברים עם חינוך ילדינו בעתיד וחיפוש מקום מגורים. כל תהליך הנישואין שלנו היה מלווה אצלי עם המון חששות ודאגות, עד שכרגע אני מתלבטת האם עשיתי טעות חמורה שאי אפשר לתקן והמעשה הנכון כרגע הוא גירושין.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

שאלות כאלו יש להפנות לרב שמכיר אתכם ויודע את שניכם, הוא יוכל לתת עצה נכונה. כמו כן יש לשמוע את שני הצדדים ולהחליט. על כן גשו שניכם יחד לרב או יועץ נשואין ירא שמים ותשוחחו על כל השאלה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום