השתתפות בחתונה בשנת אבל

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 03/01/15 18:10 יב בטבת התשעה

שאלה

שלום.

אבי נפטר לפני ארבעה חודשים. בשנה הקרבה שלוש מחברותיי הקרובות ביותר מתחתנות. איני יכולה לחגוג עימן בשבתות כלה חינה וכדומה, אך האם אני רשאית ללכת ללוות אותן בחופתן מבלי להישאר לסעודה או לריקודים? אבי היה ממוצא אשכנזי. אני נשואה לתימני.

תשובה

לשואלת שלום רב.
בשנת אבל על הורים, לא הולכים לחתונה. אם מדובר על קרובי משפחה, נהגו להקל וללכת לחופה, אבל לא להשתתף בסעודה או בריקודים, אלא להגיש קצת לאורחים או לעזור במשהו אחר (אפשר לאכול בחדר אחר וכד').
כאשר מדובר על חברים, לא הולכים לחתונה. אמנם אם מדובר על חברה קרובה שייגרם לה צער רב מאי השתתפותך, יש מתירים להשתתף בחופה ואח"כ ללכת ואפשר לסמוך על כך.
בברכה
אפי קיציס