שם לבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/01/15 01:02 י בטבת התשעה

שאלה

##@דחוף@##

שמי ליבנת וילדתי בת לפני ארבעה שבועות.כשהיא נולדה רציתי לקרוא לה בשם אלה,ולצערי נכנסתי לאינטרנט והתחלתי לנבור בכל השאלות לגבי השם הנ״ל ומאז אני ממש מבולבלת,כח איג אומר משהו אחד חגבי השם ועכשו אני ממש לא בטוחה וכן פוחדת.ישנלי שני ילדים גדולים יותר שממש מחוברים ישן הזה ולו מוכנים לשמוע על שם אחר.בנוסף דיברנו עם רב שלנו והוא הציע את השם נועם אבל אני חושדת שהוא שם של בן ואולי לא מומלץ ובכלל בגדול-התחברתי יותר לשם אלה אבל נכנסתי לחרדות ואני לא יודעת מה לעשות:(מחר בבוקר בעלי אמור לברך אותה בבית נכנסת ואני ממש אובדת עצות,על היום חיפשתי שמות אבל חא מוצאת משהו שנראה לי מתאים.מה עליי לעשות???בבקשה עיזרו לי

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינך צריכה לחפש שם באינטרנט, את צריכה לחפש מה את רוצה שהתינוקת שנולדה תסמל תעביר לעולם, האם אתם רוצים להודות לבורא עולם? או שהתנוקת הגדיל את אור העולם? אלו הם המחשבות שאתם צריכים לחשוב, לא שם שמתחברים אליו או לא. מכיוון שהתחברות היא זמנית ועוד מספר שנים כבר לא יתחברו לשם הזה, אבל שם שיש לו מסר או כוונה נשאר לנצח.

מזל טוב ללידה וגידול קל.

יהודה הלוי עמיחי
מכון התור והארץ
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום