תשלום לאדם שיאמר קדיש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 31/12/14 22:57 ט בטבת התשעה

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

הבנתי שיש אפשרות לשלם לאברך או אדם שמתפלל בבית הכנסת שיאמר קדיש על שם מסוים שאתן לו אם על הנפטר לא אומרים קדיש. סבא שלי ז"ל נפטר לפני כמה חודשים יש לו בן אחד אבל הוא הולך לא בקביעות לומר קדיש. רציתי לשאול האם אפשר לשלם לאדם המתפלל בציבור שיאמר על סבי קדיש (אפילו שיש לו בן). והאם זה משנה מי האדם שמשלמים לו שיאמר קדיש (הכוונה אם אפשר כל אדם שמתפלל בציבור או רק תלמיד חכם, אברך).

בנוסף, האם יהיה מותר לשלם לאברך או לאדם האומר קדיש על סבי מכספי מעשר.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אפשר לשכור אדם שיגיד קדיש עבור נפטר, ובלבד שהאומר מתפלל שלש פעמים ביום. כדאי לחפש יהודי נזקק שכספים אלו יעזרו לו בפרנסת בני ביתו.
לכתחילה מעשר עני צריך להגיע לעניים ועל כן כדאי לחפש אדם שנזקק ובכך הוא יקבל שכר על אמירת קדיש ואת תוכלי להחשיב זאת כמעשר עני.

יהודה הלוי עמיחי
מכון התור והארץ
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום