גירושים או שלום בית?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 31/12/14 19:06 ט בטבת התשעה

שאלה

אני בת 20 בזוגיות מזה כ3 שנים לפני כשמונה חודשים התחתני בהיריון כשאני בחודש רביעי ולאחר חודש עמדנו להתגרש מאחר ולא היינו מסתדרים הייתי אצל ההורים שלי במשך חודשיים בהיריון ולא יצר עימי קשר עד לשלום בית,בזמן השהות שלי בבית הוריי התכתבתי בפייסבוק עם בחור ששאל לשלומי וסיפרתי לו שאני בהליכי גירושין ולא דבר מעבר,בעלי מודע לכך ולאחר זאת עשינו שלום בית עברנו לבית גדול יותר קנינו ריהוט והכל חדש,עכשיו אני אחרי לידה עם תינוק בן שלושה חודשים שיהיה בריא והצרות אינן פוסקות בעלי עובד בעבודה לא חוקית בנוסף אין לי עזרה אפילו לא דקה ביום הוא מגיע בארבע בבוקר כל יום ויוצא למועדונים אפילו בלי להתייעץ איתי כשאני מבקשת עזרה הוא משקר שיגיע ולא מגיע ישן כל יום עד שלוש בצהריים יוצא מהבית בשלוש וחוזר בארבע...גיליתי בשלושה ימים האחרונים הודעות שלו עם בחורה שחשדתי בה לפני כחודש וחצי ומסתבר שהוא כנראה בוגד בי איתה...ביקשתי ממנו שנגיע להסכם נגיש לרבנות ונתגרש והוא טיפה מתחמק ממני כבר שלושה ימים ורק עכשיו אמר שהוא מכין הסכם עם עורך דין ופתאום יש בי חרטה על לסיים את הקשר למרות שאני תמיד אבל תמיד מנסה לעשות איתו שלום בית גם אם טועה ומודע לטעות ולא מתנצל אני מתעלה וסולחת ולא נוטרת טינה בעלי בן 26 ומרגיש לי כאילו חי בבועה או שממש התאהב בבחורה שהולך איתה בת 18 תלמידה כואב לי ההשפלה שעברתי ממנו אומנם רק בת עשרים אבל מטפלת בבית בכביסות מבשלת כל יום ומגדלת את הילד בצורה הכי מסורה שיש ומרגיש שאין הערכה לכלום..כל מי שמכיר אותנו אומר לי שהוא אומר שהוא לא רוצה לחיות איתי ורוצה להתגרש ממני וחוץ מכל מה שסיפרתי כשאנחנו יחד הוא לא נותן לי להרגיש ככה או שכנראה צבוע איתי...אני יודעת בתוך הלב שלא מגיע לי לעבור את כל זה אבל האמונה אומרת שהכל מהבורא...הייתי רוצה להתייעץ איתך מה עלי לעשות?חשוב לי לציין שנתתי הרבה מאוד הזדמנויות ואולי מרוב שנתתי הזדמנויות הוא אפילו מסכים לעצמו לבגוד בי ולנהל רומן כי אולי יודע בתוכו שאסלח כמו תמיד....בע״ה שיהיה רק טוב...טרחתי בערב שישי לבשל בשבילו אני שומרת כבר כמה שבתות וכל שבת מבקשת בשעת רצון של הנרות רק שלום בית ובריאות ואחרי שטרחתי בערב שבת בשבילו והייתה שבת באמת מדהימה שעשינו יחד אני והוא גיליתי שבמוצאי שבת הוא נפגש עם הבחורה...מה עלי לעשות?אשמח להתייעצות?

נשלח מה-iPhone שלי

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם כל העובודות נכונות (אינני יודע?) אין טעם להמשיך, אלא להתעזר בגבורה ולגשת לסידור גט. עדיף לחיות חיי אמת ואמונה ולא לחיות עם אדם שמשקר ובוגד.
כדאי להתייעץ עם עו"ד כיצד לסדר את העניין.

יהודה הלוי עמיחי
מכון התור והארץ
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום