ברית מילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/12/14 07:07 ז בטבת התשעה

שאלה

שלום למדתי השבוע עם אחותי הקטנה את מצוות ברית המילה שהיא לגברים ,ורציתי לישאול מדוע עם גבר מחליט לא לעשות ברית מילה אז יש לו עונש מאוד גדול,הרי למדתי שלהיות יהודי זה מבחירה,אבל אם לא תעשה ברית מילה יהיה לך עונש ,אז מה הבחירה,למה יש עונש כזה גדול?

תשובה

שלום וברכה

אדם הנולד לעם ישראל הוא חלק מברית שנכרתה על ידי אבותיו. כבר בתורה אנו למדים כי "וְלֹא אִתְּכֶם, לְבַדְּכֶם אָנֹכִי כֹּרֵת אֶת-הַבְּרִית הַזֹּאת וְאֶת-הָאָלָה הַזֹּאת. כִּי אֶת אֲשֶׁר יֶשְׁנוֹ פֹּה עִמָּנוּ עֹמֵד הַיּוֹם לִפְנֵי ד' אֱלֹהֵינו, וְאֵת אֲשֶׁר אֵינֶנּוּ פֹּה עִמָּנוּ הַיּוֹם"..

על כן, אם הוא לא מצטרף לברית הזו על ידי ברית המילה שהוא מבצע בגופו – הוא נכרת מתוך עמו, שזה עצמו העונש היותר גדול שיכול להיות. מי שהוא חלק מהברית שבין הקב"ה ובין עם ישראל מחויב בה, וכשהוא נמנע מלהיות חלק ממנה – הוא מוצא מהעם ומהחיים המיוחדים של עם ישראל.

כל טוב