בחירת שם לתינוק

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/12/14 03:57 ז בטבת התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב אני ואשתי מתלבטים נורא בעניין בחירת שם לתינוק, היא מאוד מעוניינת בשם לביא ואני מעוניין בשם בועז, אני חושש שאאלץ להיכנע לשם שאשתי בוחרת, אך איני מתחבר לשם זה בכלל

מה הרב ממליץ לעשות? השם בועז זה השם היחיד שאני מתחבר אליו וחושב שהוא ראוי לבננו

אשמח לקבל תשובה במהרה כי הברית אמור להתקיים ביום שישי ב"ה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אני ממליץ שהנושא יגיע להסכמה ביחד, כתוב שלהורים יש סייעתא דשמיא בבחירת השם. משמע שלשניהם יחד. כמו כן יש לדעת ששם שהוא נמדד לפי התחברות או לא איננו אמיתי, מכיוון שהתחברות זה דבר זמני ובעוד שנה שנתיים משתנים הנתונים, יש להשתדל לתת שם שיש לו משמעות לגבי ההורים, או מבטא דבר מה, אלו שמות שלא משתנים אלא מגלים את מהות התינוק.

תזכו לגדלו לתורה, לחופה ומעשים טובים

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום