ק"ש נקיון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/12/14 00:00 ז בטבת התשעה

שאלה

שלום הרב,

אודה לרב אם יוכל לענות על שתי שאלות בהן נתקלתי:

1. האם מותר לי להחליף טיטול מלוכלך לתינוקת בחדר בו בעלי לומד תורה אם הוא לא מריח את הטיטול ולא רואה אותו (כי הוא מסתכל לכיוון אחר)? התינוקת כבר אוכלת אוכל מוצק אם זה רלוונטי.

2. בתור אמא לילדים קטנים תפילת שחרית שלי מתעכבת הרבה פעמים לשעה מאוחרת יחסית. האם יש עניין שאתאמץ לקרא ק"ש בזמנה (כלומר לפני שאגיע אליה בסדר התפילה הרגיל בשעה מאוחרת יותר)? אם כן - האם אוכל להסתפק בפרשיה ראשונה או צריך את כל השלוש?

תודה רבה!

חיה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אם יש ריח אסור, בלא ריח אפשר.
ב. אמא שעסוקה מאד פטורה מתפילה שלימה, יכולה לצאת ידי חובה בבקשה אחת. גם קריאת שמע אפשר לדחות. ואם אפשר לקרוא פרשה ראשונה בודאי עדיף.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום