יום הולדת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/12/14 23:36 ו בטבת התשעה

שאלה

אמרתי למישהו שאני חוגגת רק עברי, והוא אמר לי שגם עברי אסור לחגוג כי זה מנהג לועזי ומותר לחגוג רק חתונות, בריתות וכו'. האם זה נכון ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מזל טוב ליום הולדתך.

אין איסור לחוג יום הולדת כמו כן אין מצוה לחוג ימי הולדת. היו ימי הולדת חשובים שבודאי נחגגו (גיל ששים, שבעים, שמונים), היו גדולי ישראל שחגגו ימי הולדת כל שנה. השאלה היא מה עושים ביום הולדת, האם מקדישים את עיקר הזמן לבחינה במה התקדמתי או חלילה נסוגותי בשנה זו, האם ישנם קבלות טובות לעתיד. במקרה כזה יום הולדת רצוי ומועיל, אם יום ההולדת הוא סתם חגיגה אין לה מקור ביהדות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום