הגומל

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/12/14 19:16 ה בטבת התשעה

שאלה

שלום

רציתי לשאול בפני מי ניתן להגיד הגומל? האם זה חייב להיות 10 גברים?

תודה ה

תשובה

שלום לך

ברכת 'הגומל לחייבים טובות' היא אחת מברכות ההודאה שחכמים תקנו.
ברכה זו צריכה להיות בציבור וכך ראוי להודות ולכתחילה שיושבים שם לפחות שני תלמידי חכמים.
אנו לומדים מהו ציבור ממה שהקב"ה בתורתו כתב 'עדה'. עדה זו קבוצה של עשרה יהודים בוגרים ובלשון העם היא נקראת 'מנין'.

אין צורך ואף ראוי שלא תעמוד אשה בפניהם אלא שהיא תברך והם והם ישמעו את הברכה (לא דרך מכשירים אלקטרוניים) והם יענו לה כמקובל.

אם זו אשה שאינה רגילה לצאת מביתה לבית כנסת או למקומות בהם יש גברים, וכן לא באים אליה מבני משפחתה 10 גברים - עדיף שלא תברך ברכה זו.
ותכוון להודות לקב"ה על מה שקרה לה בברכה שהיא אומרת בכל יום 'הגומל חסדים טובים' בסוף ברכות השחר.

בברכה ותזכי למצוות
דוד לוי