מים חמים בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/12/14 09:44 ד בטבת התשעה

שאלה

לכב' הרב שלום

רציתי לשאול לגבי שימוש במים חמים בשבת.

קראתי על כך שרחיצת הגוף בחמים אסורה אך מותר לשטוף ידיו ופניו במים חמים.

עד היום בבית הוריי, היה לנו דוד שמש ודוד חשמל, והבנתי שמותר לי להשתמש במים חמים בשבת מהברז לצורך הידים והפנים.

לאחרונה עברתי עם אשתי לבית בו יש רק דוד חשמל. רציתי לדעת האם זה משנה את הדברים ולמה, או שעדין אני יכול לנהוג כפי שנהגתי.

כמובן שלא מפעילים את הדוד בשבת ע"י שעון למשל.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הנושא מורכב.
השימוש בדוד שמש (לשיטות המיקילות) הוא רק בתנאי שהמים לא חוממו ביום שישי בחשמל אלא רק בשמש.
בדוד חשמלי אפשר להשתמש רק אם ביום שישי לקראת שבת המים לא חמים בחום שהיד סולדת.
הסיבה היא שכנגד יציאת מים נכנסים בשבת מים קרים והם מתחממים מהמים שיש בדוד...

עיין תשובה מפורטת
http://www.yeshiva.org.il/midrash/19590