לשון הרע על גרה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/12/14 18:35 ג בטבת התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה קצת מוזרה .. פשוט למדנו כמה צריך להיזהר בכבודם של גרים...

אמרתי לאחי על אימא של חברה של שהתגיירה (האמא התגיירה) משהו שיכול להתפרש כלשון הרע. אמרתי לו שדיברתי איתה בשפה שלה, ונראה לי שהיא קצת לא הבינה מה הצוציקית הזאת מדברת איתה בשפה הזו. אני מציינת שהוא בכלל בכלל לא מכיר אותה ,ולא יודע איך היא נראית. רק סיפרתי לו על מוצאה... האם זה היה לשון הרע??

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על הרצון והמגמה להקפיד במה שראוי מאוד מאוד להקפיד בו.
איני בטוח שהבנתי את הסיפור במלואו. לא ברור לי למה זה לשון הרע, ומה לא בסדר במה שאמרת. אולם לאמתו של דבר – זה גם לא כל כך משנה. הדבר העיקרי המשנה הוא שצריך להיזהר מאוד מאוד באונאת גר, כיוון שהתורה הגנה עליו עשרות פעמים, וקבעה שהיחס אליו צריך להיות יחס מיוחד. טוב מאוד שאת הולכת בכיוון הזה, וטוב מאוד שאת מחפשת את הדרכים להימנע מלומר לשון הרע, או למעלה מכך – להעציב גרים, ובכך את שומרת את הדרך של התורה.

כל טוב ויישר כוח