העתקה במבחן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/12/14 20:48 ב בטבת התשעה

שאלה

מה לעשות בסיטואציה שאני בכיתה באוניברסיטה שכל הסטודנטים חילונים ומישהו מבקש להעתיק? איך להגיד לו לא? עדיף לשקר מלענות?

תשובה

שלום וברכה

הדבר הנכון לעשות הוא לא לאפשר תרבות של העתקה.
לא חייבים לומר "לא" נוקב וחד. אפשר לומר כי הדבר קשה לך כי את מנסה לחיות חיים ישרים וצודקים.
ואם אין ברירה, אלא להחתמק בשקר - הדבר היותר נכון הוא להתחמק בשקר, מאשר להיות שותף לתרבות של שקר בהעתקות. הסיבה לכך היא שבעוד שההתחמקות שלך היא חלק מדיני "אם נבר תתבר", הרי שההימנעות מהעתקה היא הרבה יותר משמעותית.

כל טוב