בראשית רש"י

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/12/14 20:48 ב בטבת התשעה

שאלה

שלום הרב!

רציתי להתחיל ללמוד את התורה כולה או לנסות אז התחלתי ללמוד את התנך מהבסיס נתקלתי בבעיה עם רש"י בספר בראשית פרק א פסוק כח

המדבר על בריאת האדם. כתוב "ויברך אתם אלוקים" וגם כאשר ברא אלוקים את השרץ והעוף כתוב ויברך אתם אלוקים ובפרוש לברכה על השרץ והעוף כתב רש"י "לפי שמחסרים אותם וצדין מהם ואוכלים אותם הוצרכו לברכה" אם כן למה אותנו, בני האדם, היה צורך בברכה הרי אותנו לא מחסרים לא צדין ולא אוכלים!

תודה רבה מתן בן שלוש

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח עצום על הדרך שהתחלת בה, ועל השאלה.

ברש"י הזה לא כתוב שזאת הסיבה היחידה לברכה.
בני אדם בורכו כי יש חשיבות שהם יפתחו את העולם, ויתפקדו בו כצלם אלוקים. על כן, לא צריך להסביר למה הם בורכו.
אולם כאשר מדובר על שרץ העוף - לא ברור למה הם צריכים ברכה, ועל כך ענה רש"י.

כל טוב