מקווה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/12/14 20:05 ב בטבת התשעה

שאלה

שלום רב,

חברה התחתנה לפני כמעט 20 שנה וביום חתונתה כשהיתה צריכה לטבול במקווה היא היתה בזמן המחזור החודשי שלה ועדיין נכנסה למקווה, החברה כבר גרושה ממזמן אבל היא רוצה לדעת איך היא יכולה לכפר על המעשה - האם יש מה עשות.

תודה רבה,

אפרת

תשובה

שלום וברכה

קשה לענות על שאלה זו. מחד גיסא, מדובר במשהו שהוא חמור באמת, והוא מדיני כרת; מצד שני, נראה כי לאחר עשרים שנים - להיות כבול למעשה חמור יהיה דבר שיסתום את הדרך בפני תיקון.
מה עושים ? הופכים את התקלה הזו למנוע תיקון, בדיוק כפי שכתוב ברמב"ם בהלכות תשובה, כלומר: כמובן שמקבלים על עצמנו שלעולם לא ייעשה דבר כזה, אומרים ווידוי לפני ריבונו של עולם וכדו'. בד בבד, מחפשים איזהו דבר בתחומי טהרה וצניעות בו מתקדמים ומקבלים על עצמנו דבר מסוים להתחזק בו, ואז הדבר הופך את הכישלון - למשהו שמצמיח את התיקון.

האם היא יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב