זוהר לילד

חדשות כיפה הרב דוד לוי 23/12/14 01:36 א בטבת התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לדעת יותר על זוהר לבני, לילה שלפני ברית המילה.

האם הגברים קוראים בקול את כל פרשת לך לך בספר הזוהר. תקן אותי אם אני טועה, ואני אב הילד קורא פסוק מסיום?

תשובה

שלום לכם ומזל טוב ללידה,

הלילה שלפני הלידה הוא לילה מסוכן לתינוק ולכן ראוי ללמוד תורה בכל אותו הלילה. בין אם הוא באותו מקום ובין אם הוא במקום אחר.

כדרכו של לימוד תורה - בחבורה זה תמיד עדיף.
בעדות רבות לומדים לפחות כמה שעות בחבורה (ויחידים ממשיכים לכל אותו הלילה)
רבים קוראים את קטעי הזוהר שעוסקים בעניני ברית מילה ומסודרים בספר מתאים.
אין חובה שיקראו גברים, ניתן שגם נשים יצטרפו ללימוד.
אני ממליץ ללמוד את הזוהר עם התרגום ולהבין את הסיפור שמסופר שם (בחלק ממהדורות ברית עולם התרגום מודפס מתחת לזוהר).
ניתן גם ללמוד הלכות או מדרשים אחרים - העיקר לימוד תורה, ולימוד במנין הוא במעלה גדולה יותר אבל אינו מעכב.

בדומה לכך נהגו בעדות שונות לקרוא קריאת שמע על ידי ילדים, על יד התינוק.

העיקר שתזכו לגדלו לתורה ולמצוות, לחופה ולמעשים טובים
דוד לוי