חתונה מעורבת-דחוף!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/12/14 11:19 ל בכסלו התשעה

שאלה

ברוך ה' התחתנתי לפני תשעה חודשים עם בעל מקסים.אני ובעלי הכרנו לבן דוד שלו (שיש לציין שהקשר בינהם הם כשל אחים ממש והרבה מעבר למשפחה) את החברה הטובה שלי כמו אחותי. לשמחתי הרבה הם החליטו להתחתן ובעזרת ה' החתונה צפויה בחודש מרץ,אך יחד עם זאת היא אמרה לי שהריקודים לצערי לא יהיו בהפרדה.דבר זה מציק לי מאוד מפני שיהיה לי ממש קשה עם זה שזאת חברה טובה ומצד שני אני לא רוצה להיפגע.הדבר היותר גרוע זה העניין כמו שצייניתי בעלי והוא כמו אחים.הוא בטוח ירצה לרקוד איתו וכמובן שמפריע לי שיש סיכוי שהוא יראה בנות לא צנועות....מה אני אמורה לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם הריקוד מעורב - בנים ובנות יחד ברחבה אחת, אין עצה ואין להשתתף במציאות כזאת.
אבל אם יש שני מעגלים נפרדים רק אין מחיצה ביניהם, אפשר להשפיל מבט ולרקוד במעגל הבנים כדי לשמח את החתן ולאחר מכן להתרחק משם.
כך גם את - תרקדי עם הכלה, בעדינות רבה ובצניעות, כדי לשמח את הכלה ולאחר מכן תתרחקי משם.
מזל טוב!