כיבוד האם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/12/14 10:16 ל בכסלו התשעה

שאלה

שלום

אני בת 23, יוצאת עם בחור חצי שנה.

קשר טוב. מבוסס על ערכים. השתדלות לשמירת נגיעה.

הבעיה מגיעה דווקא מצד אמא שלי, שמתעניינת ורוצה לדעת.

אני בעצמי עדיין בודקת את הקשר,

השיקול דעת של עצמי הכי חשוב לי.

והיא מצידה ממש פגועה, רוצה שאשתף כל הזמן.

אוסיף,שאני לא אחת שמשתפת אותה בחיי היומיום שלי ומאוד עצמאית.

קשה לי מאוד . ומרגיש לי שהיא מקפידה עליי. לא טוב לי במצב הזה.

אשמח לעצה טובה שאוכל להתגבר מבלי לשתף אותה ומבלי ליפול בכיבוד הורים.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצד חובת כיבוד הורים, אין חובה לשתף בחיים האישיים.

מצוות כיבוד הורים נוגעת לטובת ההורים שיהיה להם מה לאכול וללבוש, מגורים נאותים. ללוות אותם כשהם צריכים להגיע למקום כלשהו, להיות נעימים עבורם, לסייע להם בכל צרכיהם.

יש חובה להיות אדיב ונוח להורים, חשוב מאוד לשמור על קשר טוב ונעים עם ההורים, אבל אין חובה לערב אותם בחיים הפרטיים ולא לאפשר להם לנהל את החיים הפרטיים.

החיים הפרטיים שלך לא שייכים לכיבוד הורים. עם מי את מתחתנת, מה את לומדת ובמה את מתפרנסת... זו בחירה חופשית לגמרי שלך ואין כל חובה לציית להורים או לשתף וכד'.

יש לי שתי עצות:
1. לשתף מעט בדברים לא מהותיים, כדי לתת לאמך להרגיש טוב: לספר באיזו שעה נפגשת, מה לבשת, איך נסעת ואיך חזרת.

2. לשתף הרבה יותר בדברים אחרים שלא נוגעים לזוגיות שלך - השיתוף הזה ישמח את אמך ומתוך כך היא פחות תלחץ שתשתפי אותה בזוגיות שלך.