הכשרת מחבת חלבית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/12/14 14:22 כט בכסלו התשעה

שאלה

שלום וברכה.

יש לי מחבת מטלפון, שקניתי כדי שתהיה לי למחבת פרווה, וגיליתי שהבן שלי בישל בה כמה פעמים חלבי. האם יש לי דרך להפוך אותה לפרווה בחזרה?

זה חשוב לי כי יש לי רק ילד אחד שאוכל בשרי, אז כאשר אני מכינה תוספת כלשהי, למשל ציפס, כל הילדים אוכלים ארוחה חלבית עם הציפס, אבל אני רוצה שגם הילד שאוכל בשרי, יוכל לאכול ציפס (או תופסת אחרת) עם האוכל שלו, ולא שאצטרך לטגן לו בנפרד.

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הדבר תלוי בדרך שבה הילד בישל חלבי במחבת: האם זו היתה צליה ללא נוזלים או שזה היה בישול במים או טיגון בשמן...
עייני בקישור להלן, תשובה על שאלה דומה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3676592,00.html