סירים בשריים לשעבר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/12/14 14:17 כט בכסלו התשעה

שאלה

שלום וברכה.

יש לי כמה סירים (שאין בהם ציפוי, כמו טפלון או משהו דומה, נראה לי שהם מיונוסטה, מחברת סולתם - אלו סירים בני למעלה מ 25 שנה), שהיו בעבר בשריים, וכבר הרבה זמן אני מבשלת בהם רק פרווה.

האם אני יכולה להתייחס לאוכל שיוצא מהם כפרווה לכל דבר (למשל אם אני מכינה מרק, - להוציא אותו לקערה חלבית ולהוסיף לו גבינה, או לחילופין להוציא אותו לקערה בשרית ולהוסיף לו עוף), או שאני צריכה להכשיר אותם, ואם צריך להכשיר, אז איך?

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אינני מכיר היתר בגלל שעבר זמן רב.
יש מקום לשאלה שלך לעניין בישול בסיר בשרי והגשת האוכל בארוחה חלבית.
לכך עייני בקישור הבא - אני מצטט כאן את סיכום השיעור של הרב אורי סדן:
http://novnik.co.il/הרב-אורי-סדן-רב-מושב-נוב/בישול-פרוה-לארוחה-חלבית-בכלים-בשריים

כאשר מתכננים ארוחה יש לבשל לה בכלים מתאימים (כלים בשריים לארוחה בשרית ולהפך).
כאשר אין מספיק כלים / תאים מתאימים מותר לבשל מאכל פרוה בכלי/תנור בשרי לצורך ארוחה חלבית, לספרדים - אפילו בכלים בני יומם, ולאשכנזים - רק בכלים שאינם בני יומם.
מאכלים שהתבשלו בכלים בשריים שאינם בני יומם מותר לאכול אותם בארוחה חלבית.
מאכלים שהתבשלו בכלים בשריים בני יומם, לספרדים מותר לאכלם בארוחה חלבית, ולאשכנזים אסור לאכלם בארוחה חלבית אך מותר להגיש אותם בכלים חלביים.

כלי בן יומו - כלי שבישלו בו בשר/חלב ב 24 שעות שקדמו לבישול הפרוה.

כלי שאינו בן יומו – כלי שלא בישלו בו בשר/חלב ב 24 שעות שקדמו לבישול הפרוה.

כל זה בתנאי שלא מדובר במאכל חריף.

הדרך הנכונה והראויה היא להגעיל את הסירים הללו.
עייני בקישור אודות הגעלת כלים (אלו אותם דינים)

http://ph.yhb.org.il/04-10-13/