בחירת שם לתינוק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/12/14 21:55 כו בכסלו התשעה

שאלה

שלום וברכה,

בעלי ואני מצפים בעזרת השם לבן זכר ואנחנו מתלבטים לגבי השם.אנחנו מאוד אוהבים את השם טום (מעדיפים טום בט' ולא בת' בגלל צירוף האותיות).קראנו שטום זה טוב ומיטיב,האם נכון הדבר?האם זה טוב לקרוא למישהו בשם בראשי תיבות?והאם בכלל זה שם מומלץ או עדיף שם אחר?תודה מראש ובשורות טובות.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ראשי תיבות יכולים להיות שונים ומשונים:
טוב ומטיב - טל ומטר - טענות ומענות - טבח ומכר - טומאת מת - - -

מלבד השם יש חשיבות לכוונות של ההורים במתן השם. אני לא מתלהב משמות שיש להם צליל נכרי... נודף מהם ריח של גלות.
יש לנו ברוך ד', מאות שמות של צדיקים וטובים - בשמות כאלה אין מה לתהות ולתמוהה, לדוגמה (רק באות י'): יצחק יעקב יהודה יששכר ישעיה ירמיה יחזקאל יוחנן יאיר יואל ישראל