יהדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/12/14 18:45 כו בכסלו התשעה

שאלה

היי שלום ,בזמן האחרון אני מרגישה שאני דיי מתרחקת מהמצוות (גם בגלל שאני לומדת בבית ספר חילוני),איך להיתקרב אל ה' ?ובלי ללכת לשיעורי תורה וכאלה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ההתקרבות אל ד' (כמו התרחקות) היא קודם כל ברגש.

לפני הכל, העובדה שאכפת לך, שחשוב לך הקשר עם ד', היא חשובה מאוד. את צריכה לשאוף לקשר עמוק עם ד', פשוט לרצות זאת.
תפילה בנחת ובכוונה מחזקת מאוד את הקשר עם ד'. אפשר לצרף לכך אמירת תהילים.
רבי נחמן ממליץ על 'התבודדות' לצאת למקום שקט ולשוחח שם עם הקב"ה 'בגובה העיניים' - 'מלב אל לב'.
מקומות קדושים מחזקים את הנשמה: הכתל, מערת המכפלה, קבר רחל, הרשב"י...
גם לחברה יש השפעה גדולה...
בהצלחה!!!