בקשת סליחה מהקב"ה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/12/14 18:43 כו בכסלו התשעה

שאלה

אני אוהבת את הקדוש ברוך הוא, ואני אוהבת את הדת והיהדות. ואני רוצה לבקש סליחה מבורא עולם על כל מה שעשיתי, בגלגול הזה ובגלגולים קודמים. איך לעשות את זה? מה להגיד?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נברר קודם מה המטרה של בקשת הסליחה.
החטא כלפי ד' (כמו גם כלפי בני אדם...) מרחיק מד' (ישעיהו נט): כי אם-עוונותיכם, היו מבדילים, ביניכם, לבין אלוהיכם, וחטאותיכם, הסתירו פנים מכם*משמוע.
בקשת הסליחה מבטאת רצון לבטל את המרחק ולהתקרב.
השאיפה לחדש את הקרבה נקראת 'תשובה' או 'תיקון'.
מכאן שכל פעולה שיוצרת קרבה אל ד' היא חלק מהתשובה והתיקון שאת מבקשת לחולל.
תפילה, התחזקות בשמירת מצוות, עשיית חסד, לימוד תורה, אמירת תהילים וכל כיוצא בזה הם הדרך לבטא את האהבה והקירבה ולומר שאת מצטערת על מה שהרחיק אותך מהקדוש ברוך הוא.
תבורכי!