חריטת פסוק על תליון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/12/14 15:41 כה בכסלו התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול האם מותר לחרוט את הפסוק- ״יושב בסתר עליון בצל ש-די יתלונן״ על תליון לשרשרת? אם כן אז מה עושים לגבי השד-י האם אפשר לכתוב את המילה רגיל או שצריך להוסיף גרשיים או משהו במילה. שאלה נוספת- מה הפירוש של הפסוק והאם הוא חיובי?

תודה ויום טוב.

תשובה

שלום וברכה

זהו פסוק המכיל את שם ד'. חריטתו בצורה מלאה תאסור למעשה להיכנס עם התליון הזה לשרותים, או למקומות שאינם מכובדים. לכן, מאוד לא כדאי לעשות זאת.
אפשר לכתוב עם מקף באמצע "ש-די", ואז יהיה מותר.

הפירוש המקובל של הפסוק הוא שהוא מתאר צדיק, היושב בצלו של הקב"ה, ומתברך מהקב"ה המסתתר מעיני הבריות.

כל טוב