חלום שחלמתי האם זה קשור לזכות אבות?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/12/14 14:21 כה בכסלו התשעה

שאלה

ום כבוד הרב אני רוצה לשאול אותך שאלה בקשר לחלום שחלמתי ולראות אם יש קשר לזכות אבות או שזה בכלל לא קשור לזהנ.

החלום הוא הולך ככה" אני קם בבוקר ואני רואה שאני נמצא בבית שהוא לא שלי, אני יוצא החוצה ואני רואה שאני נמצא בבני ברק אני ממשיך ללכת.ורואה כל מיני אנשים הולכים ברחוב ממש המוני אנשים.

אבל אני מרגיש כאלו אני אוויר כאלו הם לא רואים אותי זאת הייתה תחושה מאוד מוזרה ואפילו מפחידה, אני ממשיך ללכת עד שאני מגיע למקום שבו יש שלט שכתוב" הישבה" הצורה מודגשת אני לא ראיתי שם

ספיצפי אלה רק את השם הכללי הזה, אני ניכנס לתוך הישבה הזאת אני

רואה שהמקום מלא בספרי קודש ויש שמה חבורה של אנשים לומדי תורה ומתפללים, אני ניגש אליהם ומנסה לדבר איתם אבל הם לא עונים לי

אני מנסה שוב ושוב,אבל כאלו אני שוב בלתי נראה, אני פתאום מרגיש תחושה חזקה של אור מין איזה דושה מאמצע החדר, אני ממש נמשך אליו

כאלו אני בלי שליטה הולך לשםפ, ושמה אני רואה איש זקן מאוד לבוש בגדים לבנים וכובע שחור, הוא ממש נראה שהוא לומג בשקיקיה את התורה, אנימתקרב ורואה כמה קדושה יש בו ממש אני לא יכול להסביר את זה, אני מתקרב ומנסה לדבר איתו הוא בתחילה לא עונה לי ורק

קורא מספר זוהר, ואז הוא פתאום מסתובב אלי ואני מזהה אותו הוא היה דודי של סבתי( אני יפרט אחר כך עליו) אני אומר לו דוד איך יכול להיות שאתה פה? הראי הייתי באזכרה שלך, הוא מסתכל אלי ולא עונה ופתאום הוא מצביע על אחד הפסוקים בזוהר הוא פשוט פותח

באופן אקראי ואני לא רואה לצכרי את הפסוק באופ ברור, אבל לבי קופא ואני מרגיש פחד עצום ובושה שאי אפשר לתאר,

אני קמתי באותה שנייה בבהלה ומאז אני מתחבט בחלום הזה..

יש לציין שאני כיום לא הולך בדרך התורה והמצוות להפך אני אפילו אתאיסט אני בעבר למדתי בישיבה והייתי לומד רוב היום תורה ואהבתי את זה ועד עכשיו אני נורא והב את התורה ויש לי זיקה אדירה לדת.

עכשיו השאלה שלי האם זה זחלמתי את זה בגלל זכות אבות?

אותו דוד הוא היה צדיק נסתר שהיה גדול עולם בתורה ולא רצה להתפרסם ושידעו עליו כל ימי חייו, ונסכים לספר עליו רק לאחר מותו,

לפי מה שמעתי הוא היה בעל שליטה בלתי רגילה בכל המשנה, תלמוד בלבלי / ירושלמי, והיה שול בתורת הנסתדר בצורה םמונאלית, ממש יד כמעת את כל תחומי התורה באופו מדהים, וגם בעל מידות טובות .

וצנעיות וגמליו

תשובה

שלום וברכה

בפרשיות השבוע בדיוק אנחנו קוראים על פתרון חלומות. נראה מהפרשה שצריך להיות בסדר גודל של יוסף הצדיק כדי לפתור חלומות. אני לא כזה, ואני לא יודע לפתור חלומות. אני גם בספק אם יש מישהו שיותר לפתור חלומות.
אולם, חז"ל לימדו אותנו כי פתרון חלומות תלוי בראש ובראשונה בחולם עצמו, ובכיוון שהוא מוליך את החלום הזה. אתה בעל בחירה חופשית, ואתה יכול להכריע מה לעשות עם החלום הזה. אם הוא מדבר אליך, אם הוא גורם לך למחשבות על עצמך, אם הוא גורם לך להתעורר לכיוון מסוים ולהידבק בזכרון של דודך – זה יהיה למעשה הפיתרון הנכון של החלום, כי "כל החלומות הולכים אחר הפה".
האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב