שקר או לא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/12/14 19:56 כג בכסלו התשעה

שאלה

השאלה שלי מתחלקת לשניים :

א) האם אני חייב לענות לפלאפון אם אני לא רוצה לענות למשהו ?

ב) ואם אני לא חייב לענות לפלאפון. וברגע שאני פוגש את המשהו הזה שלא עניתי לו והוא שואל למה אני יכל להמציא לו משהו במקום להגיד לו שלא היה בא לי לענות לו?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

חשוב לא לפגוע בזולת, לכן רק אם הוא לא יודע שאינך משיב לו, אתה יכול שלא להשיב.

מאותה סיבה, שלא לפגוע בזולת מותר גם 'לשנות מפני השלום'.
צריך להיזהר שלא להפוך היתר זה לפתיחת שער השקרים לרווחה. ההיתר הוא רק בנסיבות בהם אתה לא מנסה להרוויח משהו לעצמך אלא רק למנוע פגיעה בזולת. עיין קישור
http://ph.yhb.org.il/08-02-14/