העתקה במבחן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/12/14 11:37 כג בכסלו התשעה

שאלה

שלום.

כהתחלה אציין שאני מחפש את שורת ההלכה ולא שורת החינוך. כמו כן אני בד"כ הולך לפי דעות המקילות ולא נוהג להחמיר על עצמי חומרות

אני לקראת מבחן אחרון של התואר. יש לי שאלה מאוד חשובה למבחן שיש לי. חלק מהמבחן הוא מבחן אמריקאי מעורבב. זה אומר שנגיד יש מבחן שהוא עם קוד 0 אז כל הפתרונות של כל השאלות זה תשובה מספר אחת. הקוד 0 זה בעצם הפתרון של המרצים. חבר "עלה" על השיטה שבה המחשב מערבל את המבחן. כלומר שאם אני אקבל קוד מבחן נניח 20. במבחן קוד 20 יוצא ששאלה מספר 1 היא שאלה מספר 2 והתשובה היא לא מספר אחת אלא מספר 3. השאלה שלי היא האם מותר לי להשתמש בדבר זה שחבר גילה (ושיתף אותי) בכח השכל ולא ע"י העתקה מדף/סטודנט אחר. אני פשוט יכול להכניס את כל החומר למחשבון - אין איסור להכניס מחשבון. לעניות דעתי זה לא העתקה כי בסופו שלדבר זה משהו שגילו בכח השכל את השיטה - זה כמו לשבת מול מבחן פסיכוטכני/ראיון עבודה שבה תצליח לעלות על השיטה שבה זה מתנהל ולהרוויח את הנקודות ביושר. נ.ב הדף שבו מפורטים כל התשובות לשאלות היה באתר של המקום לימודים והם העלו את זה כדי לספק לכל סטודנט את המידע מה הוא ענה וכמה ציון קיבל.(כנראה שהעלו את הדף המפורט בטעות- זה כמו שייתנו לך בטעות 2 נקודות יותר על משהו במבחן שלא היית אמור לקבל עליו כזה ניקוד- וראיתי בשו"ת שאין חובה "להחזיר" נקודות אלו. באותו דף פורסם גם התשובה המעורבלת ומה התלמיד ענה ומה היה צריך לענות. זה מאוד דחוף לי. אבקש תשוב מהירה. בנוסף אבקש לשמור על פרטיות השאלה ולא לפרסם את התשובה והשאלה באתר

תשובה

שלום וברכה

אני מתקשה להבין למה שהדבר יהיה מותר.
הפיתוי באמת גדול, אולם בסופו של דבר מדובר בגניבת דעת. לו זה היה מבחן פסיכוטכני בו בוחנים את היכולת השכלית שלך - אולי; אולם זה לא הנושא העומד למבחן, אלא הידע המקצועי שלך בתחום הנלמד.

כל טוב