חימום במיקרוגל

חדשות כיפה רבני כושרות 14/12/14 23:32 כב בכסלו התשעה

שאלה

שלום,

ראשית אציין כי התחלתי לכתוב את שאלתי לפני כשעה והיא נשלחה בטעות באמצע הכתיבה ולכן אני כותבת ושולחת אותה שוב.

בביתי התקיימה סדנה ללימוד בישול ושימוש בשוקולד.כל הכלים הם כלים שנעשה בהם שימוש רק בסדנה הזאת והרכיבים כולם בהכשר הרבנות חלביים. עם זאת, במהלך הסדנה שמתי לב כי המנחה של הסדנה חימם לזמן קצר ביותר את השוקולד בקערה לא מכוסה במיקרוגל החלבי שבביתי. זה כמובן בסדר, אך יש לי חשש כי יתכן שחימם בכלי זה ללא מכסה גם בבתים שבהם המיקרוגל לא כשר או חלבי. מה דין השוקולד שהוא חימם אצלי בבית? האם הספק שהכלי חומם במיקרוגל לא כשר הופך אותו לטרף? אני מציינת שוב כי מדובר בחימום של מספר שניות בלבד? כמו כן, ברור שגודל הכלי בטל בשישים לעומת התכולה הכשרה שלו. האם ניתן בדיעבד לאכול את השוקולד שיצא מסדנה זאת?

אודה מאוד לתשובתך המהירה!

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום,
מהסיפור אני מבין שהחומר לא הגיע לחום של יד סולדת בו ולכן אין שום בעיה הלכתית.