מיוצר בארץ בכשרות ארגון מחו''ל, באישור הרה''ר

חדשות כיפה רבני כושרות 14/12/14 21:05 כב בכסלו התשעה

שאלה

לרבני כושרות שלום!

מוצר המיוצר בארץ ע"י מפעל מוכר, שחלק ממוצריו נמכרים בהשגחה מהודרת, אך המוצר המדובר אינו בכשרות מקומית, אלא בהשגחת O.K. ובאישור הרה"ר.

א. האם חוקית מותר לפרסם מוצר ככשר תוך עקיפת הרבנות המקומית?

ב. האם הגיוני שייעשה כך, מסיבות כלכליות, או שיש כאן חשש לזיוף?

ג. האם ניתן להפנות שאלות בנוגע לכשרות מוצרים ספציפיים לרה"ר?

תשובה

שלום,
האמת היא שלא הבנתי את השאלה. מוצר שיש על כשרות מחו"ל עם אישור הרבנות הראשית הינו ברמת כשרות של גוף הכשרות של חו"ל. יתכן שיש מוצר דומה (או אפילו נראה כזהה) המיוצר בארץ עם הכשר אחר. המוצר הזה הוא ברמת כשרות של הכשר שמופיע על האריזה.
במידה ואתה חושש לזיוף אז ניתן לפנות למחלקת היבוא של הרבנות הראשית 02531313